Голова НАТО Столтенберґ очолить центральний банк Норвегії

Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа було обрано наступним керівником центрального банку Норвегії. Про таке рішення норвезької влади повідомив чинний очільник установи Ойстейн Олсен 4 лютого.

«Від імені Норвезького банку я хотів би привітати Єнса Столтенберґа з його призначенням на посаду керівника Норвезького банку. Я знаю, що пан Столтенберґ є зацікавленим і компетентним економістом. Я впевнений, що з його великим досвідом він успішно впорається з цією посадою», – заявив Олсен.

Олсен додав, що очільник НАТО не зможе заступити на нову посаду до близько 1 грудня, але з 1 березня центральний банк буде «в надійних руках» під керівництвом заступниці голови Іди Волден Бах.

Читайте також: Столтенберґ: військова присутність Росії в Білорусі є найбільшою з часів Холодної війни

Як очікується, Столтенберґ займе цю посаду пізніше цього року після того, як 30 вересня завершиться термін його повноважень у НАТО. Наразі невідомо, хто замінить його на посаді голови Альянсу.

Столтенберґ – колишній прем’єр-міністр Норвегії – обійняв посаду глави НАТО у 2014 році. Зараз він відіграє провідну роль у дипломатичній роботі з метою уникнути ескалації агресії Росії проти України. За оцінками, Москва зібрала понад 100 000 військових у районах біля українського кордону.

У Норвезькому банку він відповідатиме за встановлення процентних ставок і управління фінансовою стабільністю, а також нагляд за суверенним фондом Норвегії – найбільшим у світі, з його активами в 1,4 трильйона доларів.

У своєму виступі Столтенберґ вказав на те, що Росія розміщує тисячі готових до бою військових та військове обладнання на території Білорусі, яка, як і Україна, межує зі східним флангом НАТО


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Столтенберґ заявив про готовність НАТО посилити присутність у Східній Європі через діяльність Росії

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment